Na stilstand komt weer nieuwe bloei


Deze 3 verschillende orchideeën die in onze vensterbank staan zijn zich aan het voorbereiden op volle bloei. Er komen steeds meer knoppen tevoorschijn. Allemaal tegelijk nu. Dat betekent ook dat er een tijd geen bloemen aan zaten. Saaie ‘boel’ vind ik dat altijd. 

Mijn eerste orchidee, die ik ooit had, gooide ik weg nadat hij gebloeid had en zo kaal was. Ik wist (als jonge twintiger)niet dat hij steeds opnieuw weer gaat bloeien. Nu weet ik dat er met de goede aandacht en met veel geduld steeds weer prachtige bloemen aan zullen komen. 

Zo gaat het in het leven ook. Sommige periodes voelen we ons ‘leeg’. Er is geen bloei of we staan even helemaal stil. Toch mag je weten dat er weer iets gaat ontkiemen. Een periode van rust en voorbereiding kan zorgen voor een nieuwe bloei. 

Ik mag mensen coachen om te gaan groeien en bloeien. Iedere keer weer geniet ik er van om mensen die zich verslagen voelden te zien opbloeien nadat ik een aantal maanden met ze opgetrokken heb in de coachpraktrijk. Ik heb t vandaag weer mogen vieren met een vrouw die een jaar geleden er helemaal doorheen zat en nu klaar is om te ‘shinen’ in haar omgeving.

Sta je al een tijd stil en wil je weer tot bloei komen? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek in januari. Kijk op de website voor meer informatie. 

Geduld….dat moet ik ook nog hebben voor de coachruimte. De bouw gaat wat langzamer dan gehoopt….maar het geduld wordt uiteindelijk beloond!

Dit bericht is geplaatst in genieten, onrust, toekomst met de tags , , . Bookmark de permalink.