Regen brengt zegen

Vandaag fietste ik naar de andere kant van de stad. Ik neem hier altijd lekker de tijd voor zodat ik aandacht kan schenken aan wat ik om me heen zien. Vandaag verwonderde ik me over het groen dat nu overal weer te zien is. Na een lange droge periode was het gras de laatste tijd erg dor. Maar door de regen van vorige week leeft het gras weer helemaal op. 

Ik moest denken aan dat het in ons leven ook vaak zo kan gaan. Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. In sommige seizoenen van ons leven hebben we te maken met droogte en kou waarbij verdriet, twijfels en tegenslagen zwaar op ons kunnen drukken. Net als dat we de regen op het moment dat het regent vaak niet als prettig ervaren, kunnen we de seizoenen waarbij we in een dal zitten ook ervaren als uitzichtloos en negatief.

Ik coach mensen die in zo’n seizoen/fase van hun leven zitten. Ik geef alle ruimte om de twijfels, het verdriet en frustraties er te laten zijn. Laat het maar eens flink regenen. Wellicht met hier en daar een flinke onweersbui er tussen. Mensen willen vaak dat het snel voorbij is. Laat de bui maar gauw overtrekken en de lucht weer opklaren. Maar soms is deze tijd nodig om daarna weer te kunnen groeien. En soms is het lang nodig en moet er veel regen vallen om het gras echt weer groener te kunnen laten worden.

We kunnen weer genieten van de groei en bloei die we om ons heen zien na regen. We mogen gaan genieten van de zegen om ons heen. Dat ga je ook weer doen als je na een diep dal in je leven weer omhoog aan het klimmen bent. Langzaam kun je weer om je heen gaan kijken en gaan plukken van de zegen die God in je leven brengt. Daar zijn wel nieuwe gewoonten voor nodig waarbij je gaat leven vanuit RUST. Je wortels diep doorgedrongen naar het punt waar altijd water te putten is. Dat proces kan pijnlijk en eindeloos lijken. Maar uiteindelijk pluk je er de vruchten van.

Jeremia 17:7+8

Gezegend wie op de HEER vertrouwt, wiens toeverlaat de HEER is. Hij is als een boom geplant aan water, zijn wortels reiken tot de rivier. Hij merkt de komt van de hitte niet op, zijn bladeren blijven altijd groen. Tijden van droogte deren hem niet, steeds weer draagt hij vrucht.

Ben jij ook toe aan een leven vanuit rust? Heb je dit al vaker zelf geprobeerd maar lukt het je maar niet? In september/oktober lopen er weer wat trajecten af en heb ik weer plaats voor nieuwe clienten. Neem alvast contact op via de website of de telefoon. Ik zal contact met je opnemen zodra er weer voldoende ruimte is voor een nieuw traject. Dit is misschien al sneller dan je denkt. Denk er maar eens rustig over na en neem de tijd hier een beslissing over te maken. Alle informatie staat op de website. Mocht je nog vragen hebben?! Ik beantwoord ze graag!

Dit bericht is geplaatst in balans, genieten, onrust, Stress, toekomst, zelfbeeld met de tags , , , , . Bookmark de permalink.