Gods rijkdom en de reuzen

Vanmorgen deelde ik met een client het verhaal over Gods volk dat voor het beloofde land stond en waarbij de meeste mensen angst ervoeren vanwege de grote reuzen en sterke mensen (Numeri 13). Slechts een handje mensen zag de mogelijkheden die het land bood en de zegeningen die God hen zou geven. Deze kleine groep mensen vertrouwden erop dat God hen het land al gegeven had en dat ze de weerstand makkelijk aan konden. Ze zeiden:

Numeri 14:9 (NBV)
‘Maar verzet u dan niet tegen de HEER en wees niet bang voor de bevolking van het land: die vermorzelen we met gemak. Zij hebben niemand die hen beschermt en wij worden bijgestaan door de HEER. Wees dus niet bang voor hen.

Het volk protesteerde echter….de angst won het en ze moesten 40 jaar in de woestijn verblijven. God had hen al zoveel willen geven…maar de ‘reuzen’ hielden hen tegen.

Om het even naar het nu te trekken. Beren op de weg, je kent ze wel….houden ze jou tegen om daadwerkelijk te gaan doen wat je ten diepste wil? Houden ze je tegen om stappen te zetten in dat wat je ten diepste denkt dat God voor jou aan het voorbereiden is? Durf je die ruimte in te nemen of houdt angst voor het onbekende, of juist angst voordat wat je inmiddels wel kent je tegen?

Richt je oog op Jezus. Stel je vertrouwen op Hem….stap voor stap zal hij je geven wat je nu nodig hebt om volledig tot Groei en Bloei te komen! Durf jij het aan?

Blijven de ‘reuzen’ maar op je pad komen en lukt het niet je ogen er vanaf te houden? Een coachtraject helpt je om je focus te verleggen! Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek om te ontdekken hoe.

” Je kunt Gods volle rijkdom niet ontvangen als je steeds op de reuzen let”

Corrie van Zwol

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, genieten, onrust, relaties, Stress, toekomst, verleden met de tags , . Bookmark de permalink.