Welke “helm” draag jij? Over echte vrijheid!

Heb jij dat gevoel ook weleens? Het gevoel dat je klem zit? Op zoek naar vrijheid maar ergens maar niet door heen kunnen breken? Geen kant op kunnen.

Ik moet er de laatste tijd veel aan denken. In mijn werk spreek ik vrouwen en stellen die vast zitten in een patroon, vast zitten in een denkwijze, vastzitten in een situatie en soms geen uitzicht of oplossing meer zien. Een gevecht zonder eind lijkt het.

Elke keer komt bij mij weer een voorbeeld uit de bijbel in gedachten. Vooral nadat een van mijn kinderen een keer vroeg: ‘Mam? Waarom staat er een helm van verlossing? Een helm zit toch klem?In Efeziers 6:17 wordt gesproken over “de helm van de verlossing”. Een helm die niet beklemd maar vrijheid geeft. Hoe kan dat? En dan zoiets in de bijbel. Sommigen zullen als ze aan het christelijk geloof denken misschien gedachten krijgen als: ‘dan mag je toch niks? Al die regeltjes, hoezo vrijheid? Voor mij hoeft het niet meer’.

Toch is mijn ervaring anders en ik mag dat nu ook aan de mensen vertellen die op mijn pad komen in de coachpraktijk. Wat is het mooi als mensen dat gaan zien! Ik wil mijn ervaring met jullie delen.

Welke helm zet jij op? Een helm ter bescherming van je zelf? Een helm die anderen buiten laat omdat ze je keer op keer pijn doen? Ben je bang voor wat andere mensen wel niet zouden denken? Durf jij niet je echte zelf te zijn? Ben je bang te hoog over jezelf op te geven? Houd je je daarom in? Houd je angstvallig aan je kinderen, je man, je vrienden vast in de angst ze te verliezen? Door het angstvallige vasthouden, een masker opzetten, het willen voldoen aan verwachtingen kom je steeds meer vast te zitten.

Wat wil de helm van de verlossing dan zeggen? Ik vind het zo mooi dat de helm hierin symbool staat. Het begint namelijk in je gedachten. Deze moeten beschermd worden. En dat kan maar op 1 manier. Laat ze los, geef ze over aan DEGENE die ware verlossing kan geven. Maak de keuze deze gedachten niet meer de overhand te laten geven maar pak de Bijbel erbij en ga op zoek naar verhalen en teksten waarin aanwijzingen staan hoe je werkelijk in vrijheid kan leven.

Dat is wat ik doe in de coachpraktijk. Voor ieder persoonlijk op zoek gaan naar wat God overduidelijk in zijn woord heeft gezegd of voorgedaan. Precies aansluitend op de situatie waarmee degene een worsteling heeft. En ik zie elke keer weer dat het niet van de ene dag op de andere verandert. Het is oefenen, oefenen, oefenen en niet opgeven! Dan is een coachtraject een mooie stok achter de deur. Elke keer weer krijg je een woord aangereikt waardoor je niet meer in raadselen en twijfels op zoek bent. Maar vaste grond onder je voeten gaat krijgen. Wil jij dit ook leren? Kom eens langs voor een gratis kennismakingsgesprek!

Dit bericht is geplaatst in coachpraktijk, geloof, grenzen aangeven, relaties, Stress, toekomst, zelfbeeld met de tags , , , , . Bookmark de permalink.