Van een gebrekmodus naar een overvloedmodus

Doe jij dat waar jij de meeste energie van krijgt? Kun jij geven zonder er zelf aan onderdoor te gaan? Weet jij welke dingen jou energie geven, waar jouw kwaliteiten liggen?

De verleiding is groot te focussen op tekorten. Bijvoorbeeld op social media: Je ziet wat anderen allemaal aan leuke dingen doen en baalt van jezelf dat jij dit niet voor elkaar krijgt. Je ziet wat voor leuke moeder een ander is terwijl jij steeds maar weer denkt: ik faal, ik faal, ik zou het zoveel beter willen doen. Misschien baal je er van dat anderen er niet in slagen iets voor elkaar te krijgen wat jij met 2 vingers in je neus doet. Je baalt dat jij degene bent die altijd maar weer de kar moet trekken terwijl niemand anders interesse schijnt te hebben om maar 1 vinger uit te steken.

Als je in een gebrekmodus zit kan het goed zijn eens op te schrijven wat jij allemaal doet. Welke van deze dingen doe je met je hart en welk van deze dingen doe je alleen maar vanuit een plichtsgevoel?

Wat laat jij allemaal je hart binnen? teleurstelling? mislukking? Als dat zo is dan zul je vast herkennen dat het lastig is te delen. Het kost je allemaal veel energie.

Waak over je hart het is de bron van je leven. Spreuken 4:23

Als je de dingen doet vanuit je hart zul je merken dat ze energie opleveren. Je zult steeds meer ontvangen en vanuit overvloed kunnen gaan uitdelen. Je bent dan van binnenuit gemotiveerd. Je kunt zegeningen gaan delen, delen waarmee je van binnenuit wordt vervuld, waar je hart vol van is. Als je waakt over je hart en Gods liefde en vrede binnen laat en je daar steeds weer mee vult, kun je uitdelen. Geen rondjes rennen om de Bron omdat je alles anders niet voor elkaar krijgt of omdat je altijd alles alleen moet doen, maar drinken uit de Bron zodat je kunt uitdelen en tegelijkertijd kunt ontvangen. Doen waar God je voor bedoeld heeft, waar jouw kwaliteiten liggen.

Stap uit het gebrekdenken en deel vanuit overvloed! Oefen je er in om dat wat je van binnen voelt, jouw ervaringen met God te gebruiken om anderen op te bouwen. Stop niet langer energie in dat wat er niet is. Het zal namelijk niets opleveren. Het zal alleen maar meer gebrek opleveren. Stop energie in wat er wel is. Focus op de zegeningen en het zal vermenigvuldigen.

Romeinen 15 : 13 Moge God, die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zo dat uw hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de Heilige Geest

Loop jij keer op keer tegen je eigen grenzen aan? Herken je het rondrennen en geen energie hebben? Ga niet langer door op deze overleefstand! Ga leven in een tempo dat bij jou past om vervolgens te ontdekken dat je veel meer kunt geven dan jij nu doet. Lukt je dat niet alleen? Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Dit bericht is geplaatst in coachpraktijk, genieten, toekomst, zelfbeeld met de tags , , , , . Bookmark de permalink.