Stop met verstoppertje spelen

Durf jij je zelf te zijn? Doe jij dat wat je het allerliefst zou doen? Of is er iets wat je tegenhoudt? De mening van anderen bijvoorbeeld. Of heb je het idee dat anderen het altijd veel beter kunnen dan jij en dat jij daarbij verbleekt?

Wat is het heerlijk om mensen te zien die bezig zijn op de plek waar zij het beste tot hun recht komen. Ze lijken alle energie van de wereld te hebben en hebben ook een positieve invloed op hun omgeving. Denk je weleens: dat zou ik ook wel willen! Maar weet je niet zo goed welke plek of taak voor jou nou het meest passend is? Of weet je dat diep van binnen wel maar durf je de stappen niet te zetten, bang om te falen?

Laatst noemde ik de zin tijdens een coachgesprek ‘ontneem een ander niet wie jij bent’. Dat was een eyeopener. Als je jezelf verstopt ontneem je niet alleen jezelf iets. Je ontneemt de mensen om je heen ook iets. Jij bent namelijk van invloed in jouw omgeving. God heeft jou bijzondere gaven en talenten gegeven. Hij wil door jou heen iets van hemzelf laten zien aan de mensen om je heen. Verstop je daarom niet!! Jij kunt mooie dingen veroorzaken door iets kleins te doen. Start klein en zie hoe God het groter gaat maken.

Dat verstoppen ben je natuurlijk niet voor niets gaan doen. Welke dingen zijn er gebeurd in je leven waardoor je niet meer jezelf durft te zijn? Ben je gepest, gekleineerd, heb je nooit goed geleerd je grenzen zelf te bepalen, moest je altijd doen wat anderen tegen jou zeiden en heb je daarom lange tijd je eigen behoeften en verlangens genegeerd?

Ga op zoek naar dat wat jou klein houdt en kom langzaam uit je schulp door kleine stappen te zetten. Hoe? Dat vertel ik je graag tijdens een gratis kennismakingsgesprek. Een coachtraject helpt jou stap voor stap meer jezelf te zijn en van invloed te zijn in jouw omgeving. Wist je dat ik ook coaching aanbiedt via internet voor als je ver van Eindhoven woont?

Dit bericht is geplaatst in coachpraktijk, Geen categorie, grenzen aangeven, onrust, relaties, toekomst, zelfbeeld met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.