Opgeruimd voelt goed

Mijn telefoon geeft regelmatig de melding: opslagruimte is vol. Dan is het niet meer mogelijk om foto’s te maken. Knap irritant op zo’n fotowaardig moment dat ik wil vastleggen voor later. Ik moet dan eerst stappen ondernemen om weer ruimte te maken om nieuwe dingen op te kunnen slaan. Oude rommel wordt dan weggegooid (zaken die er niet meer toe doen). Sommige dingen wil ik opslaan op een externe opslagruimte omdat ik die later nog wel eens nodig zou kunnen hebben.

Lees verder onder het plaatje.

In het leven zijn er ook momenten waarop we ‘oude bestanden’ moeten opruimen. Soms kunnen dingen die gebeurd zijn, ons leven zo in beslag nemen dat er weinig ruimte is voor groei of er weinig energie is om nieuwe dingen te ondernemen. Het komt regelmatig voor dat mensen die mijn coachpraktijk binnenstappen geen energie hebben voor of geen uitzicht hebben op nieuwe ontwikkelingen. Ze lopen vast door patronen, oud zeer en gewoonten die hen niet verder helpen.

De TotalBalancemethode, die ik gebruik, begint met het doorlopen van je levensweg. Mooie momenten maar ook oud zeer komen naar boven. Daar gaan we niet even snel aan voorbij, maar we staan er bewust bij stil om daarna de keuze te kunnen maken om het op te ruimen of juist te koesteren. Ik las een tijd geleden in een van de vele boeken die ik lees, deze zin:

“Een computer die vol zit met oud zeer heeft geen tijd voor nieuwe activiteiten” (Uit: ‘Ik ben oke, jij bent oke’ van Thomas Harris).

Ik vond dat zo’n mooie beschrijving van hoe het ervaren wordt. Oud zeer neemt ruimte in beslag. Ruimte die nieuwe ontwikkeling blokkeert. Daarom is het zo belangrijk om niet voor de zoveelste keer alles, wat ooit geweest is, maar weg te stoppen en te negeren. Door er samen met een coach nog eens doorheen te lopen, ontstaat er ruimte om er iets mee te doen. Je kunt er namelijk voor kiezen om het te laten zijn zoals het was, er vrede mee krijgen en het vervolgens achter je laten, je focus verleggen en hoopvol de toekomst in gaan. Tijdens het coachtraject geef ik hier op een bijzondere manier ruimte voor en vorm aan, zodat het omkeermoment ook echt een mijlpaal wordt, dat je zult herinneren. Het oude voorbij laten gaan en het nieuwe laten komen, zoals het ook zo mooi in 2 Korinthiers 5:17 staat: Daarom ook is iemand die een met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij gegaan, het nieuwe is gekomen. Bij het bijzondere moment betrekken we ook zeker jouw relatie met God. Met Zijn hulp kun je een nieuwe start maken. Hij zal je kracht geven. Dit is de meerwaarde van christelijke coaching van TotalBalance.

Hoeveel worstel jij nog met dingen die in het verleden gebeurd zijn? Belemmeren ze jou in het heden? Zou je deze ‘rommel’ weleens op willen ruimen maar weet je niet hoe? Een coachtraject m.b.v. de TotalBalance methode zou weleens dat zetje in de rug kunnen zijn om hier daadwerkelijk stappen in te zetten. Is voor jou je geloof belangrijk en wil je jouw geloof betrekken in het coachtraject? Wil je je geloof handen en voeten geven? Het christelijke karakter van de coaching is duidelijk aanwezig in het coachtraject. Aan het begin van het traject bespreken we de ruimte die jij hieraan wilt geven tijdens het traject! Jouw wens hierin is belangrijk en je hebt alle vrijheid kenbaar te maken wat jouw behoefte is hierin. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching

Dit bericht is geplaatst in coachpraktijk, Geen categorie, geloof, toekomst, vergeven, verleden met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.