Week van de opvoeding (deel 5)- GEZOND LEVEN

Vandaag de laatste blog in de serie de week van de opvoeding, waarbij ik ook het vijfde thema aantip dat centraal staat in de TotalBalance methode waarmee ik werk in de coachpraktijk. Dit thema is GEZOND LEVEN.

Deze coachpraktijk is er niet alleen voor de rol moeder-zijn. Balans vinden in je leven spreekt alle rollen aan. Vrouw-zijn, moeder-zijn ,vriendin-zijn, jezelf zijn, werknemer zijn, etc. Je innerlijk in balans is belangrijk. Vergeet ook de lichamelijk kant van balans niet!

Hoe houd jij je lichaam en geest gezond? Ben je hier bewust mee bezig?

Je kunt denken aan gezond eten, genoeg bewegen, genoeg rusten, op tijd naar bed. De laatste tijd moet ik ook steeds denken aan de term: prikkeldieet. We hebben soms zoveel op ons (figuurlijke) bordje dat we overladen zijn door prikkels. Veel geluiden, veel beelden, veel spullen, veel keuzes moeten maken, veel bezigheden. Voor mijzelf kies ik daarom bewust voor stille momenten. Deze stilte zorgt ervoor dat mijn innerlijk maar ook mijn lichaam weer tot rust komen. Laatst hoorde ik over het prikkelvrije uurtje in een supermarkt, of de prikkelvrije tijd op de kermis. Heerlijk lijkt me dat. Van mij mogen ze dat vaker doen. Als ik rondfiets op straat vang ik ook veel prikkels op. Door de groeiende vormen van vervoer (fiets, elektrische fiets, scootmobiel, auto’s etc) zie je niet alleen veel, maar ben je ook continu aan het inschatten hoe snel iemand gaat. Terecht dat ze nu er voor gaan kiezen het gebruik van een mobiel op de fiets te verbieden. Je aandacht bij het verkeer houden zorgt al voor genoeg prikkels.

Onze kinderen groeien op in een prikkelrijke omgeving. Zorg jij er voor dat de prikkels zo nu en dan, of zelfs dagelijks, wat minder zijn voor je kinderen? Signalen als snel boos of verdrietig worden of heel druk gedrag kunnen een teken zijn van het teveel prikkels moeten verwerken. Ook moeilijk in slaap komen kan een signaal zijn. Je kind heeft het nodig om hierin grenzen te krijgen die van buitenaf duidelijk gemaakt worden.

Zorgen de vele prikkels ervoor dat je geen rust meer in je hoofd kunt krijgen? Dat je altijd maar doorgaat en hierdoor continu een gevoel van stress hebt? Lukt het je niet hier zelf een verandering in te brengen? Ik loop graag een tijdje met je mee om je te coachen tijdens de ontdekkingstocht naar een goede balans in je leven! Neem snel contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Dit bericht is geplaatst in onrust, Opvoeden met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.