Laat je niet ontmoedigen! 5 tips

In mijn vorige blog schreef ik over dat het soms even kan duren voordat de energie die je in iets stopt ook daadwerkelijk zijn vruchten af gaat werpen. Soms zitten er zoveel dingen tegen of heb je het gevoel dat je aan een dood paard trekt, dat het lastig is om je niet te laten ontmoedigen. In deze blog geef ik je 5 tips die je kunnen helpen om je minder snel te laten ontmoedigen.

Tussen de tips door schrijf ik ook waaraan tijdens een coachtraject aandacht besteed wordt. Deze stukjes zijn cursief gedrukt. Denk je dat een coachtraject echt iets voor jou zou zijn? Aarzel dan niet contact op te nemen via de button onderaan de blog. Je komt dan op de contactpagina terecht.

Tip #1 Ontdek wat jou uniek maakt.

Het kan zijn dat je energie stopt in dingen die jou niet zo liggen. Je doet dingen omdat ze nou eenmaal zo horen of omdat het “moet”. Of je ziet dat anderen het zo doen en denkt dat het zo hoort of durft niet anders te zijn dan de rest. Ieder mens is uniek. Jij hebt jouw speciale gaven en talenten. Jij hebt je eigen persoonlijkheidssterkten die jou uniek maken en waar jij veel mee voor elkaar kunt krijgen. Als jij deze sterkten ontdekt kun je daar je energie in stoppen waar je goed in bent en kun je het werk dat je minder goed ligt aan anderen over laten. Als ieder doet waar zij goed in is, kunnen we ook meer van elkaars talenten genieten en vullen we elkaar aan.

Tip #2 Kijk niet naar anderen. Stop met vergelijken.

Ik noemde het al bij tip 1. Vrouwen zijn heel goed in het vergelijken. Wat draagt zij? Hoe heeft zij haar huis ingericht? Hoe voedt zij haar kinderen op? Zij is altijd netjes en op tijd….etc. Stop daarmee! Het kost je te veel negatieve energie. Jij bent jij en jij doet de dingen op jouw manier! Weet je niet goed wie je nou echt bent en wat jouw sterkten zijn dan kan het lastig zijn jouw manier te ontdekken. Het is soms lastig jouw unieke zelf tevoorschijn te laten komen. Zeker als je jezelf onbewust aangeleerd hebt om je aan je omgeving aan te passen of omdat je dat van huis uit is aangeleerd.

Een coachtraject bij Groei en Bloei Coaching helpt je te ontdekken wat jouw sterkten zijn en helpt je om te ontdekken hoe jij de dingen graag zou doen. Je ontdekt ook waarom jij anders bent dan andere vrouwen en hoe je met die verschillen om kunt gaan. 

Tip #3 Bid

Vallen dingen steeds opnieuw weer tegen. Voel je angst bij nieuwe dingen of bepaalde situaties? Bid om Gods kracht. Vandaag las ik in genesis over Jakob. Keer op keer bad hij tot God als dingen tegen zaten (Laban liet hem niet gaan en zat hem dwars) of als hij angst voelde (om zijn broer te ontmoeten). Situaties sneller in gebed brengen betekent vaak een meer ontspannen houding. Het sterkt je vertrouwen in God en geeft je meer zelfvertrouwen.

In genesis 32 bidt Jakob tot God en vraagt God om hem te redden uit de handen van zijn broer. Hij herinnert God ook aan wat Hij heeft beloofd. Hij worstelt zelfs met God en wint van God. Worstel jij soms ook met God? Geef je dan snel op of ga je door tot je wint? Ben je hier volhardend in of geef je ook in gebed de moed snel op….

Tijdens het coachtraject kan gebed desgewenst een belangrijke plaats innemen. Ik heb al diverse keren meegemaakt dat dat juist als kracht van het coachingstraject werd ervaren.

Tip #4 Verleg je focus

De verleiding ligt op de loer om steeds maar weer op een situatie te focussen die niet lekker loopt. Je wordt er negatief door beïnvloed. Probeer eens te focussen op wat goed gaat. Probeer te ontdekken wat je leuk vindt om te doen en wat je rust geeft. Doe daar meer van. Probeer ook aan oplossingen te denken in plaats van problemen.

Tijdens een coachtraject kijken we hiernaar a.d.h.v. 5 thema’s: geloven, groeien, genieten, gezond leven en liefhebben. Tijdens een kennismakingsgesprek vertel ik je hier graag meer over. Je kijkt wat voor jou belangrijk is en hoe jij kunt gaan bloeien! Dit ga je dan vervolgens in de praktijk brengen. 

Tip #5 Neem de tijd (wees geduldig)

Goede gewoontes of veranderingen kosten tijd. Of dit nu bij je zelf is of bij mensen om je heen. Gun je zelf maar ook de mensen om je heen om te ontdekken wat passend is. Gun je zelf de tijd om te wennen aan een situatie of om een manier te vinden met een situatie om te leren gaan.

Lukt het je niet alleen? Ik help je graag door deze veranderingen heen tijdens een coachtraject en moedig je aan om vol te houden. Maak snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek waarbij ik de TotalBalance-methode waar ik mee werk uitgebreid uitleg.

Dit bericht is geplaatst in coachpraktijk, geloof, genieten, onrust, relaties, zelfbeeld met de tags , , , . Bookmark de permalink.