Laat het verleden nu rusten….

Een coachtraject bij Groei en Bloei Coaching start met het doorlopen van het leven tot nu toe. Gedurende het leven zijn bepaalde patronen ontwikkeld die kunnen belemmeren, daar komen we dan achter. Er kunnen ook dingen gebeurd zijn die negatieve emoties oproepen en waar je voor een laatste keer aan wilt denken om het daarna achter je te laten omdat je vooruit wilt. Vergeven maakt hier ook deel van uit. Aan het einde van de eerste fase van een coachtraject (Verleden) verbranden we het verleden symbolisch in onze open haard. Gisteren heb ik dit samen met een client mogen beleven met een vooraf aangemaakt vuur. Het is een bewust moment om later in het traject aan terug te denken en als start van een nieuwe fase in het leven. Bijzonder om elke keer weer mee te maken.

 

Na deze symbolische handeling mag de client, als zij dit wil, ook een gebed uitspreken waarin om vergeving wordt gevraagd. We blikken daarna vooruit naar de volgende fase. Onderstaande tekst gebruik ik vaak om te vertellen wat God ons beloofd:

Jesaja 43:18 en 19

Blijf niet staan bij wat eertijds is gebeurd, laat het verleden nu rusten. Zie ik ga iets nieuws verrichte, nu ontkiemt het – heb je het nog niet gemerkt?

Ik baan een weg door de woestijn, maak rivieren in de wildernis.

Bovenstaande bijbeltekst is ontleend aan de De Nieuwe Bijbelvertaling © Nederlands Bijbelgenootschap 2004
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, geloof, toekomst, vergeven, verleden met de tags , , , . Bookmark de permalink.