Wie of wat is jouw raadgever?

De afgelopen weken hoorde ik regelmatig het liedje: no longer slaves. Hieronder kun je het YouTube filmpje aanklikken en het lied beluisteren. Het gaat erover dat we niet langer slaven van angst zijn omdat we kinderen van God zijn. In de wereld waar we nu in wonen is angst iets wat we regelmatig te horen en zien krijgen via het nieuws. Na een aanslag staan de kranten er vol van en op Facebook reageren mensen met angstige reacties. Maar ook dichterbij is er vaak angst.

Angst voor de toekomst
Angst voor ziektes
Angst voor een verandering in je leven
Zorgen over de gezondheid van je kinderen
Geldzorgen
Angst voor het onbekende
Angst voor wat anderen van je vinden
Angst voor de reacties van anderen
Angst om te falen
Angst …….

Ook in de coachgesprekken die ik heb, komt angst regelmatig ter sprake. Mensen kunnen er zo aan vast zitten. Weten zich er niet los van te maken. Er zijn patronen en gewoontes in geslopen die “zwaar” aanvoelen, verdriet, boosheid brengen. Vaak door bepaalde omstandigheden die een grote impact hebben gehad. Een gevoel van vrijheid en “licht door het leven” gaan zijn soms ver te zoeken dan.

Blog gaat verder onder de video…..

Ik coach vanuit een christelijke visie. Ik geloof dat wij in vrijheid kunnen leven, zonder angst. We kunnen angstgevoelens buiten de deur houden door ze, zodra er maar even een gedachte naar boven komt die angst naar boven kan halen, deze gedachte om te draaien. Er iets positiefs tegenover te zetten. Gods Woord (de Bijbel) staat vol met prachtige woorden die je kunt gebruiken om negatieve gedachten af te schudden. Ik geef de mensen die ik coach daarom ook regelmatig teksten mee om uit het hoofd te leren of ergens zichtbaar op te hangen zodat ze die tekst kunnen lezen of hardop zeggen zodra een negatieve gedachte zich aandient. Gods Woord is een krachtig “wapen”. Dit lijkt heel makkelijk gezegd. Als je in moeilijke omstandigheden zit gaat dit niet van zelf. Ik mag mensen coachen tijdens een traject en hen aanmoedigen het steeds vaker te doen. Wat heb ik al mooie groeiprocessen mogen zien! Stapje voor stapje gaat het beter.

Het lied “no longer slaves” staat vol met bijbelteksten. Wat een geweldige manier om zo Gods woord te onthouden en in gedachten te houden! Het lied heb ik zelf regelmatig in mijn hoofd. Mijn gedachten worden er dan vanzelf mee gevuld.

Laatst hoorde ik iemand spreken van “Open Doors”. Mensen die voor Open Doors werken stappen in Liefde op mensen af die in een omgeving van angst leven. Gebieden waar christenen niet welkom zijn. Liefde kan een heleboel bereiken. In de bijbel staat: “De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden.” (1 Johannes 4:18)

Is dat niet mooi? Dat liefde zo’n geweldige kracht heeft. Liefde geeft vrijheid. Laat me nu nog eens een lijstje maken, maar dan vul ik er liefde in ipv angst. Merk en voel je het verschil?

Met liefde kijken naar de toekomst
Met liefde zorgen voor je kinderen
Met liefde kijken naar de mensen om je heen
Met liefde de dingen doen
Met liefde geven en ontvangen
Liefde….

Ik wens jou veel liefde! Mag liefde jouw raadgever zijn?

Lees hier een eerdere blog over liefde.

Merk jij dat je vast zit aan angst en wil je leren er los van te komen? Een coachtraject kan je daarbij helpen. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek vertel ik je er graag meer over.

Dit bericht is geplaatst in geloof, liefde, onrust, toekomst, zelfbeeld met de tags , , . Bookmark de permalink.