Durf jij los te laten?

Wie bepaalt hoe jouw leven loopt? Laat jij de maatschappij bepalen hoe de dingen gaan in jouw leven? Regel je vooral alles zelf en houd je de touwtjes stevig vast? Of durf je los te laten en de touwtjes over te geven aan iemand die het beste met jou voor heeft?

Zoals op mijn website te lezen is, coach ik vanuit een christelijke achtergrond. Ik ben zelf christen en heb de afgelopen jaren geleerd dat ik de maatschappij niet hoef te laten bepalen welke keuzes ik maak. Ook heb ik een keuze in hoeverre ik anderen mijn leven laat beïnvloeden. Ook mezelf kan ik soms behoorlijk in de weg zitten. Ik heb leren loslaten. Jezus is voor mij erg belangrijk. Tegenwoordig betrek ik Hem bij alles wat ik doe, bij de vele keuzes die ik moet maken. Wat geeft dat een enorme rust nu ik kan loslaten. Loopt het anders dan ik dacht….ik weet zeker dat het goed komt.

Loslaten kan moeilijk zijn, zeker voor vrouwen. Het liefst regelen we alles tot in de puntjes. Maar merk je dat dingen vaak anders gaan dan je had gedacht? Merk je dat je dan voor je gevoel de controle kwijt bent? Als je durft te vertrouwen en stopt met uitstippelen zul je merken dat je situaties beter kunt accepteren zoals ze zijn. Het leven is niet maakbaar (al doet de maatschappij dat wel steeds vaker voorkomen).

Toen ik met de blogs bezig was die ik de afgelopen weken heb geschreven moest ik denken aan een nummer die een idolwinnares in Amerika jaren geleden zong en welke daar erg vaak op de radio te horen was (wij woonden toen in Amerika). Het is het nummer: Jesus take the Wheel van Carrie Underwood. Ze zingt hierin over een vrouw die een zwaar jaar achter de rug heeft en veel aan haar hoofd heeft. Ze raakt met de auto in een slip en ziet haar leven in gedachten voorbij flitsen en roept het uit: Jezus, neem het stuur over! Ik kan het niet meer zelf. Geef me nog een kans. Red me uit deze weg die ik aan het gaan ben. Het spijt me voor hoe ik tot nu toe leefde. Ik weet dat ik moet veranderen. Ik laat het los! Neem het stuur van  me over.

Merk jij dat je de grip op het leven kwijt begint te raken? Merk je dat je worstelt met de omstandigheden waarin je verkeert? Wil je leren loslaten? Een coachtraject bij Groei en Bloei Coaching helpt je daarbij. Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek om te ontdekken of coaching bij Groei en Bloei Coaching iets voor jou is.

Spreuken 16:9

Een mens stippelt zijn weg uit, de HEER bepaalt de richting die hij gaat.

Ken je het nummer niet waar ik het over heb in deze blog? Hieronder kun je hem beluisteren:

De bijbeltekst onderaan deze blog is ontleend uit de NBV (2004), © Nederlands Bijbelgenootschap

Dit bericht is geplaatst in balans. Bookmark de permalink.